Гледай на живо

Ефектът "Мъри" не проработи във втори пореден мач за Левски, на живо от "Герена" след 0:0 срещу ЦСКА 1948

Big wall-Infiniti line Българска катерачна експедиция

Big wall-Infiniti line Българска катерачна експедиция

Въпреки трудните пандемични времена за всеки приключенец и авантюрист и световно наложените забрани за пътувания, българският алпинист Дамян Чолпанов започва реализацията на своя катерачен проект Infiniti line. След един натоварен сезон по високите върхове на Алпите, в началото на месец август ще се даде старт на една изключително амбициозна и екстремна катерачна експедиция. 

Дамян Чолпанов

Всички сме чували за големите световни катерачни стени,техния мащаб и недостижимост, но малцина са дръзналите да се отправят към тях. Локацията на българската експедиция е ситуирана в планината Памиро-Алай в района Ляйляк на една от двадесетте най- големи стени в света. 

Дамян Чолпанов

Катерачите на този етап искат да запазят в загадка името на върха, но основната цел е прокарване на изцяло нов (премиерен) маршрут по северната стената му стена. 

По време експедицията ще бъде заснет и късометражен филм, за да може всеки да съпреживее и да се докосне до колкото е възможно, до мотивацията, вдъхновението и силата на тези момчета, които имат смелостта да дръзнат по скалните отвеси на тези големи стени.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти