Ивет Лалова: Изпитах радост и щастие! Ще видим за Париж 2024 🇧🇬💪

Ивет Лалова: Изпитах радост и щастие! Ще видим за Париж 2024 🇧🇬💪

Ивет Лалова-Колио заяви, че е изключително радостна и щастлива от петото си участие на Олимпийски игри. 37-годишната спринтьорка стана рекордьорка по този показател сред българските лекоатлети, след днес завърши на 31-о място на 200 метра в Токио с лично постижение за сезона от 23.39 секунди, като остана 24 стотни от секундата от класиране за полуфиналите След финала българката показа пет пръста, а емоциите надделяха и тя се разплака. 

Ивет Лалова и Инна Ефтимова отпаднаха в сериите на 200 метра😪 (галерия)
Ивет Лалова и Инна Ефтимова отпаднаха в сериите на 200 метра😪 (галерия)

"Показах 5. Изпитах радост и щастие от това, че стигнах до тези пет, защото имаше моменти, в които изглеждаше невъзможно. Олимпиадата изглеждаше неосъществима с пандемията, която ни застигна миналата година, с моя труден сезон, почти невъзможен, защото направих само един-два старта, с контузията, която имах през май месец - разтежение на сухожилието. Наистина тези пет започнаха да изглеждат като мираж. Затова много пъти през последните пет години моите цели за тази Олимпиада се изменяха във времето. В началото нямах абсолютно никакви планове да продължавам да тренирам до Токио. В следващия момент нещата така ме хванаха и завихриха и толкова ми харесаха, видяхме, че направих едни от най-хубавите си сезони именно преди две години в Доха, с едни от най-силните ми резултати на 200 метра. Това ме увлече много. Оттогава изминаха две години, които бяха много тежки за всички нас. Затова щастие и гордост. Направих рекорд, защото съм първата атлетка, която записва участие на 5 Олимпиади. Това беше една малка цел, която да ме мотивира, която да ме накара да се усмихвам", каза тя. 

Лалова-Колио днес направи 22-ия си старт на Олимпиада, като си остави вратичка, че може да опита и на Игрите в Париж през 2024 година.

"23-ият старт беше много близо. За мъничко се изплъзна. Не искам да казвам не, защото не искам да свършва, но в същото време не искам да казвам не и на много други неща в живота ми. Затова ще кажа: "Нека видим." Остават три години, но за тези три години всичко може да се случи", каза тя. Българката призна, че е очаквала бягане под 23 секунди, което щеше да я класира за полуфиналите,но липсата на стартове заради контузията, от която тя вече е напълно излекувана, си е оказала влияние. 

"Честно казано през последните два месеца трябваше да наведа много ниско глава и да работя толкова много, да мина през толкова много болка, през толкова много труд, които не си спомням през последните години но именно това беше моята цел, идвайки тук, да не запиша просто последно или поредно бягане, а да се доближа максимално до това, което един атлет с моя опит , на моята възраст би се радвал да направи като участие. Бях сигурна, че ще направя едно бягане под 23 секунди. Явно тук ми изигра шега липсата на стартове през сезона и това, че вълнението беше много голямо. Радостта, която ме обзе в момента, в който излязох на старта, обикновено там сме уплашени, страх ни е, притесняваме се, а мен ме заля едно щастие и си повтарях през лятото време - стигнахме", коментира Лалова.

Снимки: Костадин Андонов, Start-Photo

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти