Водете децата си в залите - призова Антоанета Костадинова при официалното си посрещане в родния Търговище

Водете децата си в залите - призова Антоанета Костадинова при официалното си посрещане в родния Търговище

"Родители, водете децата си в залите, по стадионите, нека тренират, нека се занимават със спорт". С тези думи се обърна към съгражданите си олимпийската вицешампионка Антоанета Костадинова. Заедно с треньора й Христо Маринов те бяха аплодирани от стотици граждани и ръководството на общината по време на тържеството, организирано по повод успеха им в Токио. 

"Беше ми по-лесно да спечеля медала, отколкото сега да се събера и да кажа какво чувствам. Много благодаря на всички за подкрепата", каза Костадинова. 

Треньорът Христо Маринов използва трибуната, за да благодари на хората, които през годините са ги подкрепяли и са вярвали в тях. "Щастливи сме. Ние прости си вършим нашата работа. И ще продължаваме да я вършим", бе лаконичен той. Тържественото посрещане започна с изнасяне на българския трикольор. А химна на България изпя Ростислав Атанасов - племенник на Антоанета Костадинова. 

Кметът Дарин Димитров връчи на сребърната олимпийска медалистка и нейния треньор почетни плакети на Община Търговище. Той изрази гордостта си от факта, че ръководи общината точно в годината на успеха на Костадинова. 

"Благодарим Ви много, защото изпълнихте сърцата ни. Нека Господ да ви помага!" обобщи Дарин Димитров. По-късно, в специално обособена зона, всички желаещи можеха да вземат автограф от Костадинова и Маринов и отнесоха в домовете си спомен от шампионите. 

В края на церемонията организаторите пожелаха на екипа успех и отново да зарадват Търговище с представянето си в Париж през 2024 година.

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти