Дисквалификация на френски боксьор доведе до грозни сцени на олимпийския турнир

Дисквалификация на френски боксьор доведе до грозни сцени на олимпийския турнир

Френският боксьор в супертежка категория Мурад Алиев предизвика хаос на ринга, след като близо час отказа да го напусне, несъгласен с решението да бъде дисквалифициран.

Четири секунди преди края на втория рунд съдията на четвъртфиналния мач между Алиев и британеца Фрейзър Кларк спря боя заради аркада на главата на Фрейзър. Тя бе получена след удар с глава от страна на Алиев, което реферът прие като напълно умишлено и забранено действие.

Мурад Алиев

Съдийското решение доведе до лудост французина, който започна да мята крака във въздуха, да кълне и да отправя неприлично жестове. Той свали назъбника си и го изрита, а след това изблъска и един от операторите, снимащи край ринга.

След като се успокои, французинът остана на ринга за около половин час. После той бе изведен от официални лица, само за да се върне обратно след около 15 минути.

Мурад Алиев

Решението за дисквалификацията на 26-годишния Алиев, който бе спечелил първия рунд с 3:2 гласа, изпраща съперника му Кларк на полуфиналите и му гарантира поне бронзово отличие.

Снимки: Gettyimages

Още от Токио 2020

Виж всички