9-те положителни проби за COVID-19 в Манчестър Юнайтед се изпариха

Манчестър Юнайтед излезе с официална позиция, в която се казва, че няма положителни проби за COVID-19 след направените днес повторни изследвания. “Червените дяволи” изиграха контролна среща с Брентфорд (2:2) в сряда, а в четвъртък сутрин всички от първия отбор са преминали задължителните тестове за коронавирус. Общо 9 човека са дали съмнителни за положителен резултат теста, което е наложило тяхната изолация и взимането за нови проби за изследване с PCR. Те на свой ред са показали отрицателни резултати за всички членове на първия отбор.

Вълна от COVID-19 в Манчестър Юнайтед, цели 9 човека в изолация
Вълна от COVID-19 в Манчестър Юнайтед, цели 9 човека в изолация

“След проведени тестове вчера (четвъртък) и днес (петък) можем да потвърдим, че няма положителни проби за коронавирус в първия тим. След консултации с ръководството на Премиър лийг, те са доволни от следването на протоколите и можем да се завърнем незабавно към тренировъчен процес,” се казва в извлението от клуба.

Това е отлична новина за Оле Гунар Солскяр и неговите подопечни, на които предстои още една контрола на 7 август срещу Евертън. Очаква се в понеделник към първия тим да се присъединят и последните все още отсъстващи играчи.

Още от Футбол свят

Виж всички