Нидерландец трумфира в БМХ, шампионът от Рио 2016 изнесен на носилка след тежък сблъсък

Нидерландец трумфира в БМХ, шампионът от Рио 2016 изнесен на носилка след тежък сблъсък

Нийк Киман от Нидерландия спечели олимпийската титла в турнира по колоездене в дисциплината БМХ за мъже на Игрите в Токио.

25-годишният Киман, който е световен шампион за юноши и за мъже, финишира за 39.053 секунди.

Втори на 114 стотни от секундата остана британецът Кай Уайт, е бронзовото отличие завоюва Карлоса Рамирес Йепес от Колумбия.

Нидерландецът успя да стигне до титлата, въпреки че претърпя инцидент по време на тренировките в понеделник. Той се блъсна и нарани коляното си, когато длъжностно лице случайно и неочаквано прекоси трасето.

Защитаващият титлата си от Рио 2016 Конър Фийлдс (САЩ), 28-годишен, беше изнесен на носилка и откаран с линейка в болница, след като претърпя сериозно падане по време на третата серия от полуфиналите.

Говорител на американския тим заяви, че Фийлдс е в "съзнание" и се очакват още медицински изследвания, въпреки че степента на нараняванията му все още не е ясна.

Действащият шампион си беше осигурил място на финала, но надеждите му за втори пореден златен медал приключиха по страховит начин. Той беше близо до вътрешната част на трасето и се насочи към първия стръмен ъгъл в градския спортен парк Ариаке, когато имаше контакт с друг състезател и двамата се удариха тежко.

колоездене, БМХ за мъже:

1. Нийк Киман (Нидерландия) - 39.053 секунди

2. Кай Уайт (Великобритания) - 39.167

3. Карлос Рамирес Йепес (Колумбия) - 40.572

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти