Стойчо: Надявам се да направим по-широка скамейка, още не познавам всички играчи

Новият старши треньор на ЦСКА - София Стойчо Младенов коментира победата на своя тим над Лиепая в мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Успехът дойде измъчено след изпълнения на дузпи, след като в редовното време резултатът остана 0:0.

ЦСКА - София оцеля след дузпи, Бусато герой
ЦСКА - София оцеля след дузпи, Бусато герой

"Мисля, че в един определен момент имахме възможности, с които да решим мача. Дузпите обаче оказаха влияни и Бусато бе над всички в тях. Качествата, психиката на самия играч са важни в този момент, радвам се, че нашите играчи издържаха на този момент. Аз не виждам разлика от мача в София и този тук, противникът подходи по един и същ начин. Нашият отбор отпада в един момент физически и това изравни силите. Радвам се, това е един трамплин за играчите, ще отстраним напрежението. 

Надявам се за мача с Арда да се възстановим. Антов показа професионализъм. Надявам се да направим по-широка скамейка и да надграждаме. Работим в тази насока, но имаме отлични футболисти и се надявам да покажат в следващите мачове повече добри игри. Отборът стоя по-компактно, тази компактност даде сигурност. Разчитахме на остротата по крилата, но с времето отпаднахме и играта се изравни. Всеки един треньор обмисля всяка една ситуация, подготвили сме и стартовия състав и евентуално смени. 

Предвидили сме и продължения, и дузпи. Застанаха със самочувствие, с увереност и реализираха. В ЦСКА трябва да имаме повече търпение към чужденците, времето им за адаптация понякога се изисква да е по-дълго. Към такива футболисти, които имат качества и класа трябва да проявяваме повече търпение. Бусато виждате, че израства и днес демонстрира голяма класа. 

Бях концентриран върху днес, всичко стана на пожар. Дори не познавам всички състезатели, в следващите дни ще имаме много работа, защото време за нищо няма. Всеки един треньор иска футболисти, нека опозная тези обаче първо. Тези последни два мача ги гледах, имаме основа и качество, което трябва да развиваме и да добавяме още. Трябва да подобряваме конкуренцията", каза екзекуторът на Ливърпул.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти