Йосиф Миладинов: Вътрешното чувство ми подсказва, че мога да се преборя за финал

Йосиф Миладинов: Вътрешното чувство ми подсказва, че мога да се преборя за финал

Българската надежда в плуването Йосиф Миладинов бе доволен от себе си след сериите на 100 метра бътерфлай на Олимпийските игри в Токио. 18-годишният талант се класира за полуфиналите с шести резултат, което го поставя в позицията да атакува и финал на най-големия спортен форум на планетата. Той спечели шеста серия с време 51.28 секунди, като успя да победи своя идол Чад льо Кло.

Страхотно плуване и полуфинал за Йосиф Миладинов на 100 метра бътерфлай в Токио
Страхотно плуване и полуфинал за Йосиф Миладинов на 100 метра бътерфлай в Токио

“Беше ми леко, но не прекалено леко. Надявам се утре на полуфиналите да плувам още по-добре. Имам много голяма конкуренция тук и се надявам да се класирам на финал. Имам доста резерви при пипането, така че ще работя върху това още малко утре сутринта и ще видя дали ще ми се получи. Времето между квалификациите и полуфиналите е малко, но мисля, че психически ще го преодоля и ще се представя добре.

10 Йосиф Миладинов с 6-то време в сериите на 100 м бътерфлай на Игрите в Токио

Беше доста приятно изживяването да плуваме един до друг с Чад льо Кло, надявам се да се повтори това. Това беше прекрасно плуване за първия ми старт на олимпиадата. Надявам се да има финал, имам някакво вътрушно чувство, че мога да го направя, така че няма да се откажа", заяви Миладинов пред камерата на БНТ.

"Не знам какво време ще ми трябва да финал. Ще видим как ще се чувствам. Става въпрос за сутрешно плуване, което е по-различно. Всичко е възможно. Не мисля, че мога да се преборя за медал. Ако го направя, ще съм прекалено щастлив. Не мога дори да го опиша. Надявам се да се класирам за финал, а оттам нататък каквото иска да става. Ако не успея, пак няма да съм разочарован", допълни той пред пратеника на БТА в Токио.

Йосиф Миладинов трябваше да стартира и в сериите на 100 метра свободен стил, но обясни, че с треньора му са решили да пропуснат дисциплината, за да се концентрират върху бътерфлая.

снимки: Костадин Андонов, start-foto

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти