Токио 2020 – най-екологично чистите Олимпийски игри в историята

От легла направени от картон до използването на 6.21 милиона мобилни телефона за изработката на 5 000 медал, Олимпийските игри в Токио са най-екологично чистите в историята.

Ирландски гимнастик показва: Леглата в Токио стават за секс
Ирландски гимнастик показва: Леглата в Токио стават за секс

Организаторите на Игрите в японската столица се постараха да направят всичко възможно за намаляването на екологични отпечатък на форума. Тяхната мисия започна още преди началото на Игрите, когато те използваха алуминий, използван във временните убежища след голямото земетресение през март 2011, за направата на факлите, използвани в щафетата с Олимпийския огън.

За направата на всички медали освен 6.21 милиона използвани мобилни телефона са били използвани и 78 985 тона използване електротехника. Подиумите също бяха направени от рециклирана пластмаса, като по-голямата част от нея бе извадена от световните океани. 18 000 легла бяха конструирани от специален издръжлив картон, който ще бъде рециклиран след края на Игрите. 

Освен рециклирането на всички легла, организаторите гарантират, че 65% от всички отпадъци събрани по време на Игрите също ще бъдат рециклирани. А 99% от всички закупени и произведени стоки ще бъдат използвани или рециклирани след края на форума.

Снимки: Gettyimages

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти