Селин Али: Приближих се максимално към резултата, който целях

Селин Али: Приближих се максимално към резултата, който целях

Българската състезателка по ловна стрелба Селин Али е сравнително доволна от представянето си при дебюта си на Олимпийски игри.

Селин Али остана 20-а и не успя да стигне до финала
Селин Али остана 20-а и не успя да стигне до финала

19-годишната световна шампионка за девойки от Лонато 2019 завърши на 20-о място в дисциплината трап в Токио. Тя порази 115 от 125 панички в квалификациите, след като направи по-слаби първа и последна пета серия с по 22 точки.

Селин Али

"Със сигурност вълнението беше много, много голямо. Това е нещо, което не съм изживявала никога. Ходила съм на много големи състезания, но не съм изпитвала подобно нещо. В първата серия вълнението беше свързано с началното притеснение, а в последната серия то беше по-скоро от това, че се движех много добре, по-добре отколкото съм очаквала. В никакъв случай не се чувствам сломена. Главата ми е високо вдигната. Със сигурност имам пропуски, върху които да работя, но винаги трябва да гледаме позитивно на нещата и да извличаме позитивното", коментира Али.

Селин Али

"Имах резултат, към който се целях. Приближих се максимално до него - може би 2 панички над това, което направих тук. Не мога да кажа, че съм изключително много разочарована, със сигурност резултатът ми не е лош, но е недостатъчен на такъв форум, наясно съм с това", допълни тя.

Селин Али

Тийнейджърката обясни още, че и изключително горещото време също е повлияло.

"Условията оказаха изключително влияние. Беше много тежко. В официалните тренировки стреляхме на дъжд, в състезанието беше много горещо и задушно. Не е лесно да стоиш на слънцето за толкова дълго време. Аз лично имам много тежки главоболия от това слънце. Ние сме на открито и условията по принцип много влияят", каза тя.

Селин Али

Али се надява на следващата Олимпиада в Париж да се представи още по-добре.

Селин Али

"Това, че съм тук е голяма награда за мен. Да съм част от цялото това преживяване, цялото това приключение. За мен е чест, че съм тук. След три години си пожелавам да съм в Париж и със сигурност да се представя по-добре от сега. Да не говорим за медали и резултати, но искам да се чувствам по-добре и да постигна повече. Изключително много помага участието ми в Токио. Дори най-малкото състезание е по-добре от тренировка. А Олимпиадата ще ми помогне изключително много и то не за техника, не физически, а по-скоро психически. За да се представяме добре, психиката при нас е много важна. Да знаем как да се справяме с напрежението и да го контролираме трябва да участваме в повече и по-големи състезания", каза Али.

Селин Али

СНИМКИ: Костадин Андонов – Start-Photo

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти