Невероятна драма донесе олимпийската титла на Италия в двойката скул - лека категория 🥇

Невероятна драма донесе олимпийската титла на Италия в двойката скул - лека категория 🥇

Невероятна драма донесе олимпийската титла на Италия в двойката скул - лека категория. 

Екипажът на „Скуадар адзура“ Федерика Чезарини и Валентна Родини се движеха на втора позиция малко преди финала на дистанцията от 2000 метра на олимпийската регата в Токио. 

10 метра преди финала водачките в класирането от Нидерландия Илзе Паули и Мариеке Кайзер изпуснаха гребло, което почти спря хода на лодката им. Така лодката на Италия финишира първа с време 6:47.54 минути и спечели олимпийската титла. 

Среброто остана за лодката на Франция (Лаура Тарантола, Клер Бове) с време 6:47.68 минути, като французойките изостанаха от шампионките едва с 14 стотни. Олимпийската шампионка от Рио 2016 в тази дисциплина Илзе Паулис и партньорката й Мариеке Кайзер все пак стигнаха до бронзовото отличие с резултат от 6:48.03 минути, като изостанаха от олимпийските шампионки с 49 стотни.

24-годишната Чезарини е двукратна световна шампионка. Италианките записаха най-добро постижение в света на полуфиналите вчера - 6.41.36 минути. 

"Беше невероятно, не можех да разбера какво се случва", каза Сезарини пред италианския "Раи Спорт".

Пет от шестте лодки на финала завършиха в рамките на само 1 секунда. Олимпийската регата приключва утре с последните четири финала при скифовете и осморките.

Гребане, двойка скул лека категория за жени: 
1. Италия (Валентина Родини и Федерика Чезарини) - 6:47.54 минути 
2. Франция (Лаура Тарантола и Клер Бове) - 6:47.68 
3. Нидерландия (Илзе Паулис и Марике Кейзер) - 6:48.03

Снимки: Gettyimages

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти