Президентът на Байерн: Левандовски ще остане поне още две години, не му търсим наследник

Президентът на Байерн: Левандовски ще остане поне още две години, не му търсим наследник

Президентът на Байерн (Мюнхен) Херберт Хайнер говори за звездата на отбора Роберт Левандовски, за преговорите за нови договори на Леон Горетцка и Йошуа Кимих, както и за новия наставник на баварците Юлиан Нагелсман.

“За мен Левандовски е най-добрият нападател в света. Много сме щастливи, че той е част от нашия отбор. Договорът му е за още две години. Той със сигурност ще бъде част от Байерн през това време. Мога да си представя как ще остане част от състава и след това. Ерлинг Холанд? В момента не търсим наследник на Левандовски, но след края на контракта му може да обмислим тази възможност. 

Новите договори на Горетцка и Кимих? Намираме се в добри и конструктивни преговори с тях. В момента няма крайни срокове. Те се върнаха в Мюнхен, така че сега можем да продължим с разговорите. Дано да постигнем споразумение в следващите седмици. Големите заплати на Льорой Сане и Люка Ернандес? В Байерн винаги имаме големи цели. Спечелихме Шампионската лига миналата година и станахме германски шампиони за девети пореден сезон. Нуждаеш се от най-добрите играчи за това. Сане и Ернандес са отлични футболисти, но те имат своята цена. Същото важи за Горетцка и Кимих и точно затова е нормално да искат подходящо възнаграждение. 

Наистина гледам напред към съвместния ни период с Юлиан Нагелсман, защото той е сред най-талантливите треньори в Европа. Млад е, но разполага с голям опит. Той вече показа, че може да развива таланти. Нагелсман е огромен професионалист и е тактически чудак, който крие няколко схеми в своя ръкав. Той носи нов ентусиазъм в клуба и сме убедени, че ще можем да отпразнуваме много успехи с него. Точно затова му дадохме петгодишен контракт, което не е често срещано при треньорите. Юлиан трябва да подсигури още по-тясна връзка между юношеските отбори и първия състав, за да може в бъдеще да имаме все повече наши собствени играчи. Това не само, че ще има финансови облаги за нас по отношение на планирането на съставите, но също така искаме да постигнем успехи с инвестициите в нашия кампус. Нагелсман е перфектният човек за това”, коментира Хайнер пред SPOX.

Още от Футбол свят

Виж всички