Лични проблеми и контузия попречили на Божидар Андреев в Токио

Лични проблеми и контузия попречили на Божидар Андреев в Токио

Българският щангист Божидар Андреев бе много разочарован от представянето си на Олимпийските игри в Токио. Той се класира пети в категория до 73 килограма, като направи едва три успешни опита в двете движения.

Андреев разкри, че е имал лични проблеми (кончина на близък човек) преди заминаването за Токио, като това му е повлияло. Той също така добави, че има и лека контузия в рамото.

Божидар Андреев не можа да се пребори за олимпийски медал в Токио
Божидар Андреев не можа да се пребори за олимпийски медал в Токио

“Бях близо до медалите. Трябваше да изтласкам 190 кг, за да стана трети, но за съжаление не успях. Затова съм много ядосан и нервен, за пореден път се провалих на състезание. Надявам се занапред да не е така. След три години пак има олимпиада и дано да направим нещо.

Имам малък проблем с рамото, лека контузия. Мисля като се прибера да отделя малко време на травмата и да видя какъв е проблема, за да го реша. След това започвам пак.

Надявам се следващата ми голяма цел да бъде Олимпиадата в Париж 2024.

19 Божидар Андреев остана пети и не успя да се пребори за медал в Токио

В много добра форма съм, но така се случи днес. Имах лични проблеми преди да замина за Токио. Това може би ми повлия. Последната седмица ми беше много трудно, не можех да спра да мисля за случилото се. Това ми попречи да изпълня едно обещание, което дадох. Искам да се извиня на треньора си, че не успях да изпълня обещанието си. Съжалявам тренер, следващия път ще се постарая повече”, каза Андреев пред камерата на БНТ.

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти