Трима хандбалисти на Локомотив (Мездра) с повиквателни за националния отбор до 19 години

Трима хандбалисти на Локомотив (Мездра) с повиквателни за националния отбор до 19 години

Трима състезатели на ХК Локомотив (Мездра) получиха повиквателни за националния отбор на България по хандбал за младежи до 19 години. Това са пивотът на мездренските "железничари" Божидар Симеонов, левият гард Илиян Симеонов и десният гард Милен Валентинов.

Тримата са включени в представителния тим на страната за младежи, който ще проведе лагер сбор от 1 до 12 август в Габрово. Младежките национали ще тренират в спортна зала "Орловец", като на 4 август ще бъде определен окончателният състав на "лъвчетата" от 16 състезатели.

Лагерът е заключителен етап от подготовката на тази национална гарнитура за участието й в Европейския шампионат за младежи до 19 години (European Handball Men's 19 EHF Championship). България е домакин на турнира. Надпреварата ще се проведе от 16 до 22 август в ДКС във Варна. България е в предварителна Група А, в която са още отборите на Чехия и на Фарьорските острови. В другата Група В са Беларус, Словакия, Финландия и Литва.

Първите два отбора в двете предварителни група се класират за полуфиналите, които по програма са на 21 август, а финалът и двубоят за 3/4-о място са на 22 август.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти