Сърбия продължава към полуфиналите на баскетбола 3x3

Сърбия продължава към полуфиналите на баскетбола 3x3

Сърбия постигна нови две победи и си гарантира класиране на полуфинал в мъжкия турнир по баскетбол 3х3. Сърбите първо елиминираха Япония с 21:11, а след това нанесоха поражение на Латвия с 22:16.

"Плавите" ще почиват един кръг и ще чакат съперника си на полуфиналите, докато домакините от Япония напускат турнира, тъй като не могат да мръднат от последното място.

В първата среща с Япония сърбите доминираха през цялото време и за разликата от 10 точки се отличиха Душан Домович Булут със 7 и Деян Майсторович с 6. Сърбите имаха 78 процента успеваемост при стрелбата, а също така взеха 12 борби.

Доста по-трудно им беше срещу Латвия, където латвийците водеха с 5:4, 7:6, 9:7, 11:10. Тогава обаче Деян Майсторович майсторски вкара два наказателни удара и сърбите за първи път излязоха напред. В следващите минути срещата няколко пъти мина през равенство, но в крайна сметка лидерите наложиха надмощие.

Много важна победа постигна Нидерландия над Полша с 22:20 с продължение, след което "Лалетата" излязоха на 2-о място в класирането с 4 победи и 2 поражения.

Редовното време завърши при 20:20, като след това два пъти по една точка добави Димео ван дер Хорст и завърши общо с 6. Михаел Хикс вкара 8 за Полша, която до последно ще спори за Китай за оставане във втората фаза.

Латвия, Руският олимпийски тим и Белгия продължават борбата с по 3/3 преди последния кръг.

Снимки: Gettyimages

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти