Неприятна изненада: Антъни Иванов не успя да се класира за полуфиналите на 200 м бътерфлай в Токио

Неприятна изненада: Антъни Иванов не успя да се класира за полуфиналите на 200 м бътерфлай в Токио

Една от големите ни надежди за добро представяне в плуването Антъни Иванов изненадващо не успя да се класира за полуфиналите на 200 метра бътерфлай на Олимпийските игри в Токио. Българинът, осми в дисциплината от Световното в малък басейн в Ханджоу 2018, завърши шести в трета серия с време 1:56.36 мин, което го лиши от по-нататъшно участие и му отреди 20-о място в крайното подреждане.

Иванов, за когото това беше дебютен старт на Олимпийски игри, имаше амбиции за финал, но плува доста под възможностите си и отпадна още в сериите, като завърши на близо две секунди от собствения национален рекорд в дисциплината, който е 1:54.50.

“Въобще не съм доволен, не ми се получи плуването, сега ще направим анализ с треньорите. Нямам обяснение, тренирах по-добре, чувствах се по-добре, отколкото преди Европейското (б.р. Антъни се класира четвърти на шампионата на Стария континент в Будапеща). Чисто физически се чувствам добре. Може би тези 13 часа пътуване от Америка до тук оказаха влияние”, заяви пред камерата на БНТ Антъни Иванов.

Най-бърз в сериите беше световният рекордьор и фаворит за златото в Токио Крищоф Милак от Унгария с 1:53.58 минута.

Антъни Иванов ще плува в още една дисциплина в Токио - на 100 метра бътерфлай заедно със сребърния медалист от Европейското първенство за мъже и двоен юношески шампион Йосиф Миладинов.

Още от Токио 2020

Виж всички