Дейвид Хъдълстоун приключи участието си на Олимпийските игри в Токио

Дейвид Хъдълстоун приключи участието си на Олимпийските игри в Токио

Българинът Дейвид Хъдълстоун не успя да преодолее квалификациите в турнира по спортна гимнастика за мъже на олимпийските игри в Токио. 20-годишният Хъдълстоун, който дебютира на олимпиада, игра на всичките шест уреда, въпреки че има сериозна контузия на глезена на десния крак. Българинът събра сбор от 74.265 точки, след като получи оценки от 12.433 на земна гимнастика, 11.000 на кон с гривни, 12.200 на халки, 14.000 на прескок, 13.166 на успоредка и 11.466 на висилка.

Дейвид Хъдълстоун започна добре участието си на Игрите и записа добър резултат на прескок, но още на следващия уред допусна падане и оценката му бе силно понижена. Това, а и контузията в глезена, повлияха негативно на Дейвид и той не успя да се събере психически до края на състезанието, допускайки още доста грешки. 

Хъдълстоун изпълни добре само прескока и на този уред получи най-високата си оценка. Той падна по време на изпълненията си на успоредка и на кон с гривни, направи сериозна грешка на висилка, имаше проблеми с приземяването на отскока на халки и изигра доста опростено съчетание на земя, след което напусна килима куцайки. 

Хъдълстоун завършва на 37-о място в класирането след първите две групи, а до края на квалификациите има още един поток. 

Първите 24 от квалификациите се класират за финала на многобоя, както и осемте най-добри на всеки от шестте уреда продължават в разпределението за медалите.

Легендарният ни гимнастик Йордан Йовчев заяви в ефира на БНТ: "Хъдълстоун е много талантлив, но трябва да работи още по-усилено, ако иска да пренесе представянето си от тренировките на големите сцени". 

Сребърният ни медалист от Атина 2004 подчерта, че един такъв провал на олимпиада може и трябва да подейства отрезвяващо и поучително за всеки един млад състезател.
започва участието си в квалификациите в спортната гимнастика на Олимпийските игри в Токио.

Дейвид Хъдълстоун направи сравнително добър прескок и въпреки че не се приземи перфектно, получи оценка от 14.000 за изпълнението си! От 6-ма състезатели в неговия поток на този уред, Дейвид е на 3-то място - представителят на Хонг Конг получи 14.272, а този на Армения - 14.886!

Дейвид Хъдълстоун допусна груба грешка още в началото на съчетанието си на успоредка и въпреки че след това изигра перфектно комбинациите и се приземи отлично, оценката му бе силно понижена - 13.166. На този уред българинът бе в компанията на още 3-ма гимнастици, а неговата оценка бе втората най-добра.

Представителят на България изигра сложно съчетание на висилка и в него се забелязваше лека нервност поради допусната грешка по-рано. За изпълнението си на висилка той получи ниската оценка от 11.466.

Дейвид Хъдълстоун изигра съчетание с понижена трудност на земната гимнастика, тъй като играе с травма в левия глезен. Оценката му на този уред бе фиксирана на 12.433. От 4 души в този поток Дейвид записа 3-ти най-добър резултат.

След като падна на първия уред, същото се случи и на кон с гривни... Българинът определено бе разколебан психически и фактът, че на 99% е аут от Игрите го демотивира. За изпълнението си на кон с гривни той получи оценка 11.000!

В последното си съчетание на халки Дейвид Хъдълстоун отново допусна някои грешки, но те бяха по-дребни и незначителни в сравнение с тези на предишните уреди. Оценката му на халки бе 12.200.

Още от Токио 2020

Виж всички