Милиардерът ЛеБрон Джеймс влезе в историята

Милиардерът ЛеБрон Джеймс влезе в историята

Суперзвездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс официално се превърна в първия играч в историята на НБА, който достига доходи от 1 милиард в активната си състезателна кариера. Краля успя да “удари милиарда” след 18 години в най-силната лига в света, за които е изкарал общо $330 милиона от заплати и още $700 милиона от рекламни дейности. 

36-годишният ЛеБрон има договори с различни компании като Nike, AT&T, Walmart, Blaze Pizza, Epic Games и още, които му позволяват да печели по около $100 милиона на година, като освен това е акционер в английския футболен гранд Ливърпул. Заплатата му през изминалия сезон с ЛА Лейкърс пък бе $41 милиона, а през следващия ще получи още $44 милиона като част от двугодишната си договорка с “езерняците”.


Джеймс е първият играч в историята, който достига до милиарда по време на състезателната си кариера. За да бъдем максимално точни, легендата Майкъл Джордан успява да стане милиардер през 2014-а, 11 години след окончателното си отказването от баскетбола. 

В класацията по най-богати баскетболисти в НБА след ЛеБрон се нареждат звездите на Бруклин и Голдън Стейт Кевин Дюрант и Стеф Къри, които имат заработени съответно $580 и $430 милиона.

Снимки: Gettyimages

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти