Още петима играчи от отбора на РЮА по ръгби-7 бяха изолирани

Още петима играчи от отбора на РЮА по ръгби-7 бяха изолирани

Петима състезатели по ръгби-7 от отбора на Република Южна Африка, които са били в контакт със заразения с COVID-19 старши треньор на отбора Нийл Пауъл, няма да останат повече в олимпийското село в Токио, обявиха официални лица от МОК. Това още повече поставя под съмнение подготовката на един от претендентите за медали на тези Игри.

Пауъл в момента е в изолация сам, след като се тества позитивно при пристигането си в Токио миналата седмица и ще пропусне състезанието, което започва в понеделник. Той може да подкрепя отбора си или да го ръководи единствено онлайн през телефон или лаптоп.

Имената на петимата заразени играчи в момента не са известни. Те са пътували с Пауъл от Токио до тренировъчната база в Кагошима миналата седмица и сега ще бъдат изведени от Олимпийското село и настанени в отделен хотел, за да се предотврати евентуалната опасност от рязък скок на вируса и инкубирането му.

Те ще отседнат в отделен хотел при завръщането на отбора в Токио в петък, въпреки че могат да тренират с отбора през уикенда.

"Не можем да направим много по въпроса, така че трябва да накараме отбора да работи максимално добре в условията при които сме поставени, заяви помощник-треньорът Ренфред Дазел в изявление от името на тима.

Още от Токио 2020

Виж всички