Шефът на олимпийския комитет на Русия е горд от участието на дъщеря си в Токио

Шефът на олимпийския комитет на Русия е горд от участието на дъщеря си в Токио

Станислав Поздняков, който е шеф на олимпийския комитет на Русия, беше изключително горд и радостен, когато позираше заедно с дъщеря си София, състезателка по фехтовка. Позднякова ще участва на Олимпиадата в Токио, за да продължи традициите в семейството.

"Дъщеря ми пристигна в Токио с целия си екип вчера", написа Поздняков в профила си в Инстаграм в четвъртък в публикация с тяхна обща тяхна снимка. "Не мога да си спомня за друг път в историята на съвременния руски спорт, когато не само семейства, но и цели спортни династии бяха на Игрите, допринасяйки за пътя към олимпийските медали в нашата страна."

Станислав Поздняков е петкратен олимпийски медалист по фехтовка, като спечели титлата на сабя на Игрите в Атланта през 1996 година. Това е постижение, което дъщеря му се стреми да постигне точно 25 години по-късно.

24-годишната София Позднякова участва на сабя и спечели световната индивидуална титла през 2018 година, а след това беше част от отбора, спечелил първо място на световното първенство през 2019 година.

По-малката й сестра Анна е в състава на Русия по баскетбол 3 по 3.

"Много се гордея с моето олимпийско семейство", написа още Поздняков.

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти