Чехите констатираха нарушение на санитарните стандарти по време на полета до Токио

Чешкият олимпийски комитет призна, че по време на полета на спортистите от Прага до Токио на борда на специалния полет не са спазени санитарни и епидемиологични стандарти, което може да доведе до заразяване на спортисти с коронавирус. Тибор Алфелди, директор на отдела за връзки с обществеността на комитета, съобщи това при пристигането.

"Да, трябва да признаем, че е имало нарушение на правилата за санитарна и епидемиологична безопасност по време на полета на националния отбор от Прага до Токио", каза той, без да уточнява подробности.

Лекарят на чешкия олимпийски отбор Властимил Ворачек, който отказа да бъде ваксиниран срещу коронавирус, може да е заразил някои от членовете на екипа. Ворачек стана първият чех, диагностициран с коронавирус на Олимпийските игри по време на ежедневните тестове. В момента състезателят Онджей Перушич и треньорът на отбора по плажен волейбол Симон Наус, както и представителят на тенис на маса Павел Сиручек също са с положителни резултати. В самолета те седяха близо един до друг.

"В карантина освен членовете на чешкия национален отбор например са и британски спортисти, които са летели до Токио със заразен мъж - не спортист. Това, за съжаление, се случва в момента", каза Алфелди.

Снимки: Gettyimages

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти