Още положителни проби за COVID-19 от атлети в Токио

Състезателки от Нидерландия и Чехия са дали положителни тестове за коронавирус днес в Токио преди началото на олимпиадата. Нидерландската състезателка по таекуондо Решми Йогинк е заразена.

"Нямам думи. Направих всичко, което можах, и работих толкова усилено, за да се доближа толкова много до Игрите. Това е краят на кариерата ми", каза 31-годишната Йогинк.

Заразен е и още един член на отбора. Двамата ще трябва да бъдат поставени под карантина за 10 дни. Вчера стана ясно, че с COVID-19 е и състезателката по скейтборд от Нидерландия Кенди Якобс също е с коронавирус.

Чешката състезателка по плажен волейбол Маркета Науш-Слукова също е с положителен тест за COVID-19, увеличавайки броя на чешките състезатели на Олимпийските игри в Токио, заразени с вируса на три, съобщи чешката телевизия.

Днес организационният комитет на Токио 2020 съобщи за 12 нови случая на заразени преди началото на Игрите в Токио, сред които двама спортисти. От 1 юли досега са установени 91 случая на COVID-19 сред лица, свързани с Олимпийските игри.

Снимки: Gettyimages

Още от Токио 2020

Виж всички