Състезателите по вдигане на тежести заминаха за участие на Олимпийските игри в Токио

Състезателите по вдигане на тежести заминаха за участие на Олимпийските игри в Токио

Българската федерация по вдигане на тежести изпрати своите олимпийци за Токио с полет от Варна, където националите водеха подготовка в "Спортпалас". Лично президентът на централата Ариф Маджид пристигна в черноморския град, за да пожелае успех на Божидар Андреев и Христо Христов, които ще бъдат водени в японската столица от старши треньора на националния отбор Иван Иванов. 

"Стискаме палци за вас и съм убеден, че сте способни отново да зарадвате нацията, както се случва в последните 3-4 години. До вас със своя пример и опит е Иван Иванов, един от най-великите ни спортисти в историята. Българските щанги са с много успехи и шампиони, с утвърдена школа и традиции, тъй че имайте самочувствието и вярата за да постигнете нещо голямо", така Маджид окуражи двамата състезатели и ги изпрати чак до стълбичката на самолета. Европейският шампион от Батуми 2019 Андреев ще вдига в каегория до 73 килограма. 

Той ще стартира участието си в Токио 2020 на 28 юли от 14.00 часа българско време. Европейкият вицешампион от Москва през април тази година Христов ще се състезава при 109-килограмовите..Преди два месеца стана и световен шампион за младежи в Ташкент. На Олимпиадата Христов ще вдига на 3 август от 14.00 часа българско време. Българските състезатели по вдигането на тежестисе завръщат на Олимпиада, след като пропуснаха Игрите в Рио 2016. Преди това в Лондон 2012 Милка Манева спечели сребро.

Още от Токио 2020

Виж всички