Синхронистка разкритикува организаторите, че трябва да избира между новородения си син и Олимпийските игри

Синхронистка разкритикува организаторите, че трябва да избира между новородения си син и Олимпийските игри

Испанската състезателка по синхронно плуване Она Карбонел заяви, че е разочарована и обезверена, че не може да вземе сина си, който все още кърми, при себе си в Токио, защото семейството й трябва да се съобразява с драстичните ограничения в Япония. Съпругът и синът й Кай, който все още не е навършил една годинка, ще трябва да отседнат в отделен хотел и няма да могат да напуснат хотелската си стая за около 20-те дни, в които тя ще бъде в Япония, написа Карбонел в Инстаграм.

"За да отида и да кърмя Кай, когато той се нуждае през деня, ще трябва да напусна олимпийското село, балона на отбора, и да отида в хотела, рискувайки здравето на тима си. Трябваше да взема наистина тежко решение . . . , защото мерките на японското правителство не са съвместими с моите спортни постижения и същевременно със семейството ми", написа Карбонел.

"Надявам се други спортисти да се справят с тези условия и все пак да вземат децата със себе си. Лично аз не мога да приема тези условия. Няма да бъда ок, защото Кай трябва да бъде кърмен - нещо, което е много важно за мен", написа тя.

Първоначално на Карбонел беше казано, че не може да вземе Кай със себе си, тъй като семействата на спортистите не могат да пътуват с тях, но след като разговаря с други спортисти, че трябва да избират между олимпийските игри и техните бебета, тя и нейният треньор подават петиция до Международния олимпийски комитет.

Още от Токио 2020

Виж всички