Япония, САЩ и Канада спечелиха първите си мачове на олимпийския турнир по софтбол

Отборите на Япония, САЩ и Канада започнаха с победи в турнира по софтбол, с който неофициално започнаха XXXII Летни олимпийски игри в Токио. На стадион "Фукушима Азума" Япония победи с 8:1 Австралия в мача на откриването в сутрешната сестия. Следобедните мачове се оказаха по-равностойни, като американките спечелиха с 2:0 ръна срещу Италия, а Канада се наложи с 4:0 над Мексико. 

Състезанията в Токио стартираха с мач по софтбол
Състезанията в Токио стартираха с мач по софтбол

Много силен мач за тима на САЩ направи питчърът Кат Остерман. 38-годишната олимпийска шампионка от Атина направи шест "шътаут" ининга и бе с основна вина за това италианките да не успеят да нито един рън. Самите американки също имаха трудности да се запишат на електронното табло, но успяха да направят по един рън чрез Валери Ариото и Обри Мънро в четвъртия и петия ининг. В късния мач Канада нямаше особени затруднения срещу дебютанта Мексико за крайното 4:0. 

Питчърът Сара Грьоневеген, която преди три години прекара 10 дни в кома, борейки се с легионелоза, осигури четири "но-хитъра", а с два ръна се отличи лефт фийлдърът Виктория Хейуърд. Турнирът по софтбол за пети път е част от олимпийската програма, като в първите му три издания титлата спечели тимът на САЩ, а в последното през 2008 година шампион стана Япония. Шестте отбора, които участват, ще изиграят по един мач всеки срещу всеки, след което първите четири ще се срещнат в полуфинали и финали.

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти