Станимира Петрова от Токио: Чувстваме се добре, с нетърпение очаквам първото ми качване на ринга

Една от състезателките ни в бокса, която ще представя България на Олимпийските игри в Токио - Станимира Петрова сподели специално за Sportal.bg как се чувства в момента и каква е обстановката в Япония. По думите й всичко е наред, а голямото й желание е да се качи на ригна. На 22 ще бъде изтеглен и жребият за боксьорите ни. 

Здравейте на всички! Чувствам се много добре, вече няколко дни сме в олимпийското село. Мисля, че започвам да се аклиматизирам. На 22 ще е жребият, когато ще разберем с кого и кога играем. Аз ще започна или на 24, или на 26. Пътуването беше доста дълго и изморително, но вече сме добре. Единственото, което виждаме, е олимпийското село и това през прозорците, когато пътуваме до тренировъчната зала. Все още не сме видяли залата за състезания, защото надпреварата не е започнала. На 23 е откриването.

Как ми се струва олимпийското село? Според мен е нормално олимпийско село – както беше в Рио и на Европейските игри в Баку и Минск. Интересното е, че леглата са направени от картон. Това е единственото по-различно нещо. Но мисля, че всичко останало е нормално. Храната е хубава, чувстваме се добре.

Засичаме се с различни състезатели, с различни боксьори и познати. Гледаме да спазваме дистанция, всеки ден правим тестове. Хубавото засега е, че на цялата българска делегация всички тестове са отрицателни. Няма нищо, което да ни безпокои и с нетърпение очаквам първото ми качване на ринга. Нямам определен противник, който да не желая или да желая да се срещна с него. Всички са добри, както казах. Всички мога да победя и от всеки мога да загубя. Важното е да има концентрация, важно е да се чувствам добре в конкретния ден, а пък аз ще дам всичко от себе си. Пожелавам си най-вече да съм здрава и мечтата на всеки спортист, разбира се – да завоювам медал от Олимпийските игри.

Българските състезатели по бокс са с амбиции да спечелят титли на Олимпийските игри в Токио
Българските състезатели по бокс са с амбиции да спечелят титли на Олимпийските игри в Токио

Още от Токио 2020

Виж всички