Спортистка от Нидерландия пропуска Игрите в Токио заради COVID-19

Спортистка от Нидерландия пропуска Игрите в Токио заради COVID-19

Състезателката по скейтборд от Нидерландия Кенди Якобс ще пропусне Олимпиадата в Токио заради положителен тест за коронавирус. Тя обяви новината в страницата си в Инстаграм. 

"За съжаление тази сутрин се оказах с положителен тест за коронавирус, което означава, че моето олимпийско пътешествие свършва тук. Чувствам се здрав и съм направила всичко по силите си, за да предотвратя този сценарий, взех всички предпазни мерки. За щастие, ние спазваме протоколите, така че съотборниците ми все още са тук", написа Якобс.

Според "Inside the Games" нидерландката е четвъртата състезателка от Олимпийското село, която е с положителен тест. Играчът на Чехия по плажен волейбол Ондржей Перушич и двама южноафрикански футболисти Табисо Монияне и Камолехо Малхатци също се заразиха с коронавирус. Това е втори път на Олимпийските игри в Токио, в който спортист ще пропусне състезание поради положителен тест за коронавирус. По-рано Националният олимпийски комитет на Чили обяви, че състезателката по таекуондо Фернанда Агире няма да се състезава заради положителен тест.

Още от Токио 2020

Виж всички