Скоти Пипън отдава имението си под наем на баскетболни фенове

Скоти Пипън отдава имението си под наем на баскетболни фенове

Легендата на Чикаго Булс и НБА Скоти Пипън кани американските фенове да гледат олимпийския турнир по баскетбол в дома му, съобщава вестник "Ню Йорк Поуст". Пипън, който е двукратен олимпийски и шесткратен световен шампион, публикува реклама в сайт за отдаване под наем с искане не повече от четирима фенове да наемат имението му в Чикаго на 2, 4 или 6 август за 92 долара на вечер, за да гледат олимпийския баскетболен турнир в Токио. Цената е почит към годината, в която американският отбор спечели златни медали на Олимпийските игри в Барселона (1992). 

"В чест на Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио, каня феновете на баскетбола в дома ми в Чикаго, за да преживеят един от най-важните моменти в моята кариера, участвайки на Олимпийските игри през 1992 година в Барселона. Радвам се, че ще подкрепите следващото поколение олимпийци от моя дом!', пише Пипън в рекламата.

В допълнение към гледането на олимпийския турнир, феновете ще имат възможност да се докоснат до спортната колекция на Пипън, да поиграят баскетбол на площадката пред къщата му, да плуват в басейна и да използват сауната.

 55-годишният Пипън е шесткратен шампион в НБА с Чикаго. Американецът е един от 50-те най-велики играчи в историята на НБА. Пипън също е член на Залата на славата на баскетбола. Той спечели злато на Олимпийските игри два пъти (1992, 1996). 

Олимпийският турнир по баскетбол в Токио ще се проведе от 25 юли до 7 август.

Още от Токио 2020

Виж всички