Антоанета Костадинова: Няма как да няма страх, тази Олимпиада ще е по-скоро затвор за спортистите

Една от двете ни представителки в спортната стрелба за Олимпиадата в Токио - Антоанета Костадинова, говори пред медиите при заминаването си за японската столица по-рано днес.

“Ние не сме като прогнозата за времето - много е невъзможно в спортната стрелба да имаме очаквания, тъй като при нас няма ден с ден еднакъв. Ако днес имаме късмет, всичко може да се случи. Утре може да нямаме късмет. Подготвени сме, доколкото ни стигнаха силите и възможностите, имайки предвид, че година и половина нямахме състезания. Всички тръгват с някакви очаквания - смятам, че каквото можем и каквото ни позволи психиката, ще го дадем. А какво ще се получи е друг въпрос.

11 Антоанета Костадинова и Селин Али заминават за Токио

За момента мисля, че съм добре. Единственото притеснение, което идва, е заради мерките - заради пандемията няма как да е по друг начин. Надявам се, че там на място ще е по-спокойно. Чухме се с Мария Гроздева - тя каза, че нещата там са малко по-спокойни, отколкото тук медиите ги представят.

Тази Олимпиада не разчиташ само на себе си - пречките са твърде много. Ако си контактен с някой заразен, и твоето състезание отива “на кино”. Няма как да няма страх. Ще се справим, доколкото ни е възможно”, коментира Костадинова на летище “София”.

11 Антоанета Костадинова и Селин Али заминават за Токио

Цялото изказване на Антоанета Стефанова може да намерите във видето.

Снимки: Владимир Иванов/Sportal.bg 

Още от Токио 2020

Виж всички