Кевин Дюрант е най-високоплатеният спортист на Олимпиадата в Токио

Звездата на американския национален отбор по баскетбол Кевин Дюрант е най-високоплатеният участник на Олимпийските игри в Токио, пише списание Форбс, като изготвя и рейтинг по този показател. Доходите на 32-годишната топзвезда от НБА за изминалата 2020-а година са оценени на 75 милиона долара. Той ще вземе участие нва Олимпийски игри за трети път в кариерата си, след като през 2012-а и през 2016-а се окичи и с олимпийското злато.

Второто място в своеобразната класация за най-скъпоплатените звезди на Олимпийските игри е за представителката на домакините Наоми Осака. Нейните доходи за 2020-а година са се оказали 60 милиона долара. Третото място в класацията е за друг баскетболен национал на САЩ - Деймиън Лилард, чиито пари са 40,5 милиона долара.

Следват сръбският тенисист Новак Джокович с 34,5 милиона, британският голфър Рори Макилрой с 32 милиона, американският баскетболист Девин Букър и японският тенисист Кей Нишикори по 30,5. Следват други двама участници в олимпийския отбор по баскетбол на САЩ-  Крис Мидълтън с 27 милиона и Джрю Холидей с 23 милиона.

Олимпийските игри в Токио, които трябваше да се проведат през 2020-а година, започват на 23-и този месец и ще приключат на 8-и август.

Снимки: Gettyimages

Още от Токио 2020

Виж всички