Президентът на Република Корея няма да посети Токио по време на Олимпийските игри

Президентът на Република Корея няма да посети Токио по време на Олимпийските игри

Президентът на Република Корея Мун Дже-ин се е отказал от намерението да посети Токио по време на Олимпийските игри. "Вземайки предвид възможността за провеждане на среща на върха на лидерите на двете страни по време на Олимпийските игри, правителствата на Република Корея и Япония проведоха консултации по актуални въпроси, свързани с историята на двете страни и областите на сътрудничество, насочени към бъдещето. Въпреки че разговорите се проведоха в приятелска атмосфера и беше постигнато съществено разбиране, това не беше достатъчно за организирането на срещата на върха", каза представителят на администрацията на южнокорейския президент Пак Су Хгн.

Междувременно, директорът на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус възнамерява да посети Япония по време на летните олимпийски игри в Токио, както и да се срещне с японския премиер Йошихиде Суга, съобщи агенция "Киодо", позовавайки се на свои източници.

Според агенцията, на срещата със Суга, която може да се състои от 22 до 24 юли, Гебрейесус планира да обсъди мерки за предотвратяване на разпространението на коронавируса по време на Олимпийските игри.

Още от Токио 2020

Виж всички