Георги Глушков: Шумен е град с големи традиции в баскетбола

Георги Глушков: Шумен е град с големи традиции в баскетбола

Кметът на Шумен Любомир Христов се срещна днес с президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков във връзка с отбелязването на 100 години от развитието на баскетбола в Шумен през 2022 година, съобщиха от общинска администрация . На срещата присъстваха Петър Минчев, член на Управителния съвет на БК Шумен и Янко Янков, старши треньор в баскетболния клуб. По време на разговора беше обсъдена предварителната подготовка за предстоящото събитие. 

Янко Янков пред Sportal.bg: Искаме да запалим обществеността в Шумен към баскетбола
Янко Янков пред Sportal.bg: Искаме да запалим обществеността в Шумен към баскетбола

Кметът Любомир Христов съобщи, че общината ще подпомогне финансово отбелязването на вековния юбилей. Предвижда се през цялата 2022 година да има различни прояви и инициативи, посветени на 100-годишния юбилей. Организатори са Община Шумен и БК Шумен. Петър Минчев и Янко Янков от БК Шумен разкриха, че клубът е подал заявка за участие в Националната баскетболна лига през новия сезон. В ход е и селекцията на мъжкия отбор за предстоящия шампионат, който е най-високото ниво в българския баскетбол. Шуменският тим ще има възможността да играе домакинските си срещи в зала "Арена Шумен", която отговаря на изискванията на федерацията за провеждане на мачове от НБЛ.

Според президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков зала "Арена Шумен" е прекрасно съоръжение, което има всички условия да приема срещи от такъв ранг.

Ясно е кой ще води Шумен в НБЛ
Ясно е кой ще води Шумен в НБЛ

"Шумен е град с големи традиции в баскетбола и неговите жители заслужават тук да се играят такива мачове", допълни Глушков. В края на срещата той получи като подарък от Любомир Христов специален плакет на зала "Арена Шумен".

Още от Баскетбол

Виж всички