Гатузо за онлайн атаката: Най-много съжалявам, че не успях да се защитя

Гатузо за онлайн атаката: Най-много съжалявам, че не успях да се защитя

Дженаро Гатузо продължава да е разочарован от начина, по който Тотнъм отказа да го назначи за мениджър. Италианският треньор беше на крачка от поста, но изразено от фенове в социалните мрежи недоволство срещу него накара ръководството да се откаже от привличането му. Потребители припомниха как през 2008 г. Рино се изказа срещу гей браковете, по-късно призна, че не харесва женския футбол и не си представя дамите като част от този спорт, а освен това веднъж отказа да осъди расистки обиди срещу Кевин-Принс Боатенг, заради което самият той беше определен като такъв. 

Гатузо е ядосан, че не е успял по никакъв начин да се защити в този случай. “Няма как да забравя това - заяви той пред “Ил Месаджеро”. - Не можех да сторя нищо. Съжалявам, че нямаше как да се защитя. Исках да обясня, че не съм човекът, като какъвто бях описан в Англия. Трябваше да преглътна история за мен, която боли повече от загуба или уволнение. Не осъзнаваме колко опасни могат да бъдат социалните мрежи. “Фейсбук” и  “Туитър” излъчват много опасност, като там фалшивите новини набират сила.”

Самият специалист няма профили в социалните мрежи: “Нямам “Инстаграм”. Не разбирам какъв е смисълът да се снимам как пия вино и да го показвам на другите хора. Това си е моя работа”.   

Гатузо: Не съм нито расист, нито сексист, нито хомофоб
Гатузо: Не съм нито расист, нито сексист, нито хомофоб

Още от Футбол свят

Виж всички