САЩ победи Испания в последната си проверка преди Олимпийските игри в Токио🏀

САЩ победи Испания в последната си проверка преди Олимпийските игри в Токио🏀

Олимпийският шампион по баскетбол за мъже САЩ победи с 83:76 световния шампион Испания в последната проверка и на двата отбора преди началото на Олимпийските игри в Токио. 

В "Мандалей Бей Ивентс Сентър" в Лас Вегас двата отбора започнаха разконцентрирано срещата и след първите 10 минути игра Испания водеше с 18:14. На почивката преднината на "Ла Роха" бе сведена до 2 точки при 38:36. 

Американците обаче успяха да осъществят обрат в края третата и началото на четвъртата четвърт, когато водени от Деймиън Лилард и добавения към състава в последния момент Келдън Джонсън направиха серия от 23:6 точки. До края испанците опитаха да стопят пасива си, но той така и не падна под финалните 7 точки. За селекцията на Грег Попович 19 точки вкара Лилард, като добави и 6 асистенции. Келдън Джонсън завърши с 15 точки и рекордния показател за мача от +/- от +18 за 17 минути игра. Кевин Дюрант завърши с 14 точки, а Зак ЛаВийн се отчете с 13. За Испания над всички бе плеймейкърът Рики Рубио с 23 точки. Уили Ернангомес вкара още 11 точки, а Марк Гасол завърши срещата с 10 точки.

Още от Токио 2020

Виж всички