Шестима британски спортисти, пристигнали на олимпийските игри в Токио, са под карантина заради контакт със заразен с КОВИД-19

Шестима британски спортисти, пристигнали на олимпийските игри в Токио, са под карантина заради контакт със заразен с КОВИД-19

Шестима спортисти и двама специалисти от британския национален отбор, пристигнали за Олимпийските игри в Токио, са изолирани в хотел след контакт с човек заразен с КОВИД-19, съобщиха от британската олимпийска асоциация. 

"Асоциацията може да потвърди, че е установено, че шестима спортисти и двама членове на националния отбор по лека атлетика са били в тесен контакт на 15 юли в полет до Токио, не по тяхна вина са били в тесен контакт с не-британски делегат, който е имал положителен тест за КОВИД-19", се казва в съобщението. "Контактът е идентифициран чрез службата за епидемиологично наблюдение на Токио 2020. Групата в контакт с пациента започва период на самоизолация в стаите си в тренировъчния лагер на Британската олимпийска асоциация в съответствие с протокола от Токио 2020", добавиха от асициацията.

Централата разкри, че всичките осем души са с отрицателен тест за коронавирус, а също така изрази надежда, че спортистите ще могат да подновят тренировките си в близко бъдеще. Здравословното им състояние се следи от лекарите от националния отбор. По-рано стана известно, че трима души са заразени с коронавирус на територията на олимпийското село в Токио. Според агенция "Киодо" това са членове на южноафриканската олимпийска делегация. 

Двама от тях са спортисти. Личните данни на заразените не бяха разкрити, но днес от пресслужбата на Южноафриканската футболна асоциация информираха, че тестове за коронавирус на двама футболисти от олимпийски отбор и видео анализатор на тима са дали положителен резултат.

Още от Токио 2020

Виж всички