Нов случай на COVID-19 в олимпийска делегация преди Игрите в Токио

Нов случай на COVID-19 в олимпийска делегация преди Игрите в Токио

Треньорът на отбора на Южна Африка по ръгби-7 Нийл Пауъл е дал положителен тест за коронавирус, съобщиха от олимпийската делегация на страната. Той е четвъртият потвърден треньор или състезател от тази страна преди началото на Олимпийските игри в Токио, който дава положителна проба за вируса.

Пауъл е с положителния тест при пристигането си в Япония и е поставен в изолация в Кагашимо, където отборът по ръгби-7 е на подготвителен лагер преди началото на Игрите.

Случаите със заразени с коронавирус спортисти в Токио се увеличиха
Случаите със заразени с коронавирус спортисти в Токио се увеличиха

Както стана ясно по-рано днес, двама футболисти и служител към футболния отбор също са дали положителни тестове.

Защитникът Табисо Монияне и крилото Камолехо Малхатци, както и видеоанализаторът Марио Маша са поставени в изолация, докато съотборниците им тренират за мач с домакина Япония при откриването на футболния турнир.

Шефът на медицинската служба на олимпийската делегация на Южна Африка д-р Фато Зонди заяви, че е изключително изненадан от инфекциите, тъй като всички протоколи в страната преди отпътуването са били спазени и въпросните играчи и служители не са имали външни контакти. Другият вариант е някой от заразените да е излязъл от лагера без да се знае.

В турнира на ръгби-7, който започва на 26-и юли, Южна Африка е един от фаворитите за титлата.

Снимки: Gettyimages

Още от Токио 2020

Виж всички