Шестима полски плувци напуснаха Токио след грешка при подаването на заявките им

Шестима състезатели от полския олимпийски отбор по плуване бяха върнати у дома поради грешка, направена от Полския плувен съюз при подаването на заявките, съобщава "Swimswam".

Алисия Чурж, Бартош Пищорович, Александра Полянская, Матеуш Чованец, Доминика Косаковска и Ян Холуб бяха включени от Полския плувен съюз в състава, състоящ се от 23 спортисти.

Почти веднага след пристигането си в Токио те бяха принудени да напуснат Япония поради грешка в процеса на подаване на заявката, включваща твърде много плувци за състезанията.

След инцидента на сайта на Полския плувен съюз се появи списък със 17 спортисти, които ще участват на Игрите. От федерацията уточняват, че задържането на списъка се дължи на приключването на процеса на одобрение от Международната федерация по плуване (ФИНА), Международния олимпийски комитет (МОК) и Полския олимпийски комитет.

Заради инцидента 22 полски плувци се подписаха в писмо до президента на централата Павел Сломински, призовавайки ръководството на федерацията да подаде оставка.

"Действията на федерацията доведоха до безпрецедентно събитие в историята на полския спорт", се казва в писмото.

Състезанията по плуване на Олимпийските игри ще започнат на 25 юли. Игрите в Токио ще се проведат от 23 юли до 8 август.

Снимки: Sports.pl

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти