Буфон изненадан от силното представяне на Киеза и Донарума

Буфон изненадан от силното представяне на Киеза и Донарума

Легендата на италианския футбол Джанлуиджи Буфон коментира националния отбор на Италия след спечелването на Европейското първенство. Вратарят говори и за бившия си отбор Ювентус и за новото предизвикателство в лицето на Парма, където той се завърна. 

“Представянето на Киелини и Бонучи не е изненада. Всеки национален отбор има нужда от опит, солидност и сигурност, които някои играчи могат да ти дадат. За мен Верати е шампион, а Жоржиньо е играч от най-високо ниво. Истинските изненади според мен бяха Киеза и Донарума”, сподели Буфон.

“Ювентус има всички качества да си върне Скудетото. Като се замисля за миналия сезон, говорим за разочарование, въпреки че спечелихме Купата на Италия и Суперкупата. Причината е, че очакванията са много големи. От Алегри ще се иска да спечели титлата, а никой не знае по-добре от него от какво Юве има нужда, за да се изправи отново”, допълни той. 

“На моята възраст, нямам съмнения дали мога да играя на високо ниво. Уверен съм, че мога да се справям добре още четири или пет години, защото физически съм добре и защото имам огромен опит. Нямам съмнение относно представянето ми. Съмненията идват, когато вземеш решение, което не е на сърцето ти. Тогава рискуваш да оставиш лошо впечатление на определена възраст. Това не е нещо, за което мислех, когато избрах Парма. Този клуб има всички характеристики, за да ми позволи да печеля дори в това последно предизвикателство”, каза още Джиджи.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти