6400 метра трябва да преплуват участниците в плувния маратон от острова "Света Анастасия" до Бургас 🏊🏿

6400 метра трябва да преплуват участниците в плувния маратон от острова "Света Анастасия" до Бургас 🏊🏿

6400 метра по права линия трябва да преплуват участниците в плувния маратон от острова "Света Анастасия" до централния мост в Бургас. Състезанието ще се проведе в неделя /18 юли/. До момента заявки са подали над 60 плувци, от които 12 са руснаци. Това съобщиха от Община Бургас, която заедно с Военноморските сили, "Морска администрация" и местният клуб по плуване "Метропол" са организатори на състезанието. 

Очаква се състезанието да наблюдават легендарния Петър Стойчев, неговия личен треньор Красимир Туманов и представители на Българска федерация по плувни спортове. В маратона могат да участват всички жители и гости на Бургас навършили 16 годишна възраст, преминали предварителен медицински преглед, който ще се извърши в деня на провеждането на състезанието. Желаещите да участват ще бъдат транспортирани до острова "Света Анастасия" с кораб. Стартът ще бъде даден от острова от 9.30 часа, а финалът на маратона ще бъде на плочата на моста на централния плаж в Бургас, където ще бъде и награждаването от 12.00 часа. 

С оглед безопасността на състезателите по време на маратона ще бъде осигурен реанимационен екип по вода, водолазен екип, както и спасителни средства на "Морска администрация", "Военноморските сили", "Гранична полиция", рибарски лодки и джетове, които ще придружават участниците по целия маршрут. За първи път Община Бургас е предвидила парични награди и за състезателите над 45 години.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти