Киелини използвал проклятие, за да осигури титлата на Италия

Киелини използвал проклятие, за да осигури титлата на Италия

Капитанът на Италия Джорджо Киелини разкри, че е използвал проклятие при последната дузпа на Англия на финала на Европейското първенство. Изпълнението на Букайо Сака бе спасено от Донарума и “адзурите” станаха европейски шампиони.

Докато чакаше изпълнението заедно със съотборниците си, на кадрите се вижда как Киелини изрича думата “Кирикочо”. Той най-вероятно я е научил от някой от аржентинските си съотборници.

Началото на проклятието е през 1982 г., когато Карлос Билярдо е начело на Естудиантес. Фен с името Карикочо често присъства на тренировките на тима, а всеки път, когато го прави, някой от основните играчи се контузва. Тогава Билярдо изпраща фена да гледа тренировки на съперниците, както и мачове. Резултатът е титла на Естудиантес, който завършва сезона само с една загуба в единствения мач, който Карикочо пропуска.

Историята на проклятието се разпространява из Южна Америка и испано-говорящия свят, като се пренася и в Европа. Испанецът Жоан Капдевиля твърдеше, че го е използвал на финала на Световното първенство през 2010 г. и това е причината Ариен Робен да изпусне положение, в което е сам срещу вратаря. Ерлинг Холанд наскоро пък го използва срещу противников вратар.

С усмивка Киелини потвърди, че е използвал проклятието пред ESPN Argentina.

Още от Футбол свят

Виж всички