Буфон: Отказах два варианта, с които можех да спечеля ШЛ, за да се завърна в Парма

Буфон: Отказах два варианта, с които можех да спечеля ШЛ, за да се завърна в Парма

Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон беше представен пред италианските медии като ново попълнение на родния си клуб Парма, където се завърна след 20 години. 43-годишният страж призна, че е имал оферти от клубове претенденти за трофея в Шампионската лига, но вместо това той е избрал отново да облече екипа на отбора, с който дебютира в Серия “А” преди 26 години.

Официално: легендата Буфон има нов клуб, кани се да играе до 45 г.
Официално: легендата Буфон има нов клуб, кани се да играе до 45 г.

“Имам много спомени, както и най-вече мотивацията и надеждата да напиша от няколко важни страници в историята на този клуб. Знам, че мога да го направя. Това е главната причина да се върна тук, имам и още 999 причини! Изпитах толкова силни емоции, като емоционалната реакция е единственият начин да продължа да се справям на това ниво на моята възраст. Знаех, че Парма ще ми даде нещо, което никой друг отбор не можеше, така че вече бях убеден в моя избор. В момента съм още по-убеден в него. Трябва да се чувствам щастлив, а Парма е място, в което ме обичат така, както и аз ги обичам.

Имах и други оферти. Някои от тях определено бяха приятни, но с емоционалната връзка и с усещането, че ще работя за кауза, дълбоките ми взаимоотношения с Парма направиха разликата. Имах и два варианта, с които дори можех да спечеля Шампионската лига, но нямаше да бъда с важна роля. В Ювентус приех ролята на резерва заради силната връзка и приятелството, които имах с всички там, но не исках да бъда такъв в последните ми две години. Хората го забравят, но Парма е четвъртият най-успешен италиански клуб по отношение на европейските трофеи. Това е отбор с трудно настояще, но със славно минало и вярвам, че има прекрасно бъдеще”, заяви Буфон пред "Скай Спорт Италия".

Още от Футбол свят

Виж всички