Турция се подсилва с двама от НБА за олимпийските квалификации

Турция се подсилва с двама от НБА за олимпийските квалификации

Мъжкият национален отбор на Турция по баскетбол ще може да разчита на двама от най-добрите си играчи за олимпийския квалификационен турнир в Канада. В селекцията на Орхун Ене ще бъдат включени гардът на Филаделфия Фуркан Коркмаз и крилото на Юта Джаз Ерсан Илясова. Това заяви мениджърът на отбора Керем Тунджери в изявление на местната федерация.

Турция ще се изправи срещу отборите на Чехия и Уругвай в група “Б” на турнира във Виктория. В другия поток са разположени тимовете на Канада, Гърция и Китай. Квалификационният турнир започва на 29 юни, като в първия кръг южните ни съседи излизат срещу Уругвай.

Коркмаз записа средно по 9.1 точки и 2.1 борби при 37% стрелба от игра за Филаделфия през изминалия сезон. Отборът му обаче не успя да достигне до финалите на Източната конференция, което позволява на 23-годишния гард да се присъедини към националния си отбор. 

Същата е ситуацията при Илясова, чийто Юта Джаз напусна борбата за титлата на полуфиналите след поражение от ЛА Клипърс. 34-годишното крило остави средно по 3.8 точки и 1.7 борби за 8 минути средно на мач през сезона.

Още от Баскетбол

Виж всички