Олимпийският стадион в Токио ще е пълен едва на 15% при откриването

Олимпийският стадион в Токио ще е пълен едва на 15% при откриването

Организаторите на Летните олимпийски игри в Токио, поради въвеждане на ограничение за броя на местните зрители, ще бъдат принудени да запълнят само 15 процента от капацитета на Националния стадион в столицата, където ще се проведат церемониите по откриване и закриване на игрите, съобщава телевизионният канал NHK.

Максималният капацитет на Националния стадион е 68 хиляди души. Одобрените правила позволяват на организаторите да допускат на спортни обекти не повече от 10 хиляди зрители. Така на церемониите по откриване и закриване феновете ще заемат само около 15 процента от местата на съоръжението.

Организационният комитет ще бъде организира лотария с билети поради въвеждане на ограничение за броя на местните зрители, съобщи ръководителят на организационния комитет Сейко Хашимото.

"Принудени сме да проведем томбола за билети. Молим за разбиране тези, които вече са получили билети и са очакват да присъстват на игрите. Времето и правилата на томболата ще бъдат обявени на 23 юни. Ще върнем парите на тези, които решат да откажат билети", каза още Хашимото.

Генералният секретар на Организационния комитет Тоширо Муто добави, че броят на билетите "може да бъде намален до 2,72 милиона, а сумата от приходите от тяхната продажба ще бъде по-малка от половината от очакваните 90 милиарда йени (около 817 милиона долара).

Първоначално организаторите планираха да продадат около 4,48 милиона билета.

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти