Поставиха ограничение за броя на зрителите на Олимпиадата

Поставиха ограничение за броя на зрителите на Олимпиадата

Организаторите на Олимпийските игри в Токио поставиха ограничение за присъствие на 10 хиляди местни зрители и не повече от 50 процента от капацитета на спортни съоръжения по време на състезанията. Това съобщи на пресконференция министър Тамайо Марукава, която отговаря за Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио.

Решението беше взето на среща, в която участваха представители на МОК, на Международния параолимпийски комитет, на японското правителство, на администрацията на Токио и на организационния комитет на Токио 2020.

"Поставихме ограничението от 10 хиляди зрители и не повече от 50% от заетостта на съоръженията. По отношение на мерките за предотвратяване на разпространението на КОВИД-19 ние ще настояваме феновете винаги да носят защитни маски, да не говорят на висок глас, а също така ще предприемем действия за предотвратяване на събирането на много хора на едно място", каза министърът.

Марукава заяви, че организаторите "възнамеряват да обсъдят необходимостта от забрана за допускане на зрители, ако по време на състезанията се въведе извънреден режим поради пандемията от коронавирус".

Според агенция "Киодо" решението за допускане на зрители до Параолимпийските игри в Токио ще бъде взето от организаторите до 16 юли.

Олимпийският игри в Токио ще започнат на 23 юли.

Организаторите казаха, че между 3.6-3.7 милиона билета са закупени от жителите на Япония. Други 2.72 милиона билета ще бъдат пуснати в продажба скоро.

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти