Ботев (Пд) купи Мертенс

Ботев (Пд) купи Мертенс

Край на сагата. Ботев (Пловдив) купи Дилън Мертенс от Царсло село. След преговори, продължили близо месец, “канарчетата” най-после договориха нидерландския атакуващ халф. Те искаха да вземат Мертенс в пакет с Андерсон Кордейро, но за него не успяха. Желанието на Азрудин Валентич е било с приоритет Мертенс, като за целта ръководството е платило и трансферна сума от 100 000 евро. 

Именно тя забавяше сделката. В един момент Ботев бе предложил да даде свои таланти като разменна монета. После офертата бе плащане на два транша по 50 000 евро. В крайна сметка “канарчетата” са броили цялата сума за нидерландеца, който днес ще тръгне с новите си съотборници за лагера в Турция. 

От Ботев (Пд) се разбрали с Царско село за трансфер на Мертенс
От Ботев (Пд) се разбрали с Царско село за трансфер на Мертенс

Дилън Мертенс дойде в Царско село преди по-малко от година от нидерландския нискоразреден Конинклийке, като преди това в кариерата си е носил екипите на ТОП Осс, Телстар и Волендам. 25-годишният атакуващ халф, който може да действа и като крило, направи силен сезон. В 25 мача той вкара веднъж, но бе в основата на много от головете на тима си. 

По време на лагера на “жълто-черните” в Турция пък се очакват двама чуждестранни играчи, които да изкарат пробен период. Досега Ботев имаше само едно попълнение - Николай Минков от Монтана.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти