Дамбраускас доволен след мача с Клуж, засипа с похвали Десподов

Дамбраускас доволен след мача с Клуж, засипа с похвали Десподов

Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори след равенството 1:1 с ЧРФ Клуж. Специалистът изрази задоволство от закупуването на Кирил Десподов от страна на шампионите.

Лудогорец не успя да се справи с шампиона на Румъния
Лудогорец не успя да се справи с шампиона на Румъния

"Мисля, че беше много добър мач, точно имахме нужда от такъв мач в този етап от подготовката - повече минути за повече футболисти, удължихме полувремето, някои дори изкараха на терена 90 минути. В приятелските срещи е така - възходи и падения, поддържахме добро ниво, на сходно ниво с Клуж се представихме. И двата отбора имахме положения, жегата беше смазваща. Трябва да играем по-добре, когато притежаваме и разиграваме топката, срещу Клуж това е трудно, но трябва търпеливо да търсим пролуките в отбраната. 

Не ме интересува как ще изглежда схемата в цифри, трябва някои да наваксат малко в тактическо отношение, чакат ни много мачове, трудно е да даваш път на всички футболисти, харесвам много това, което идва от академията на Лудогорец. Рано или късно тази академия ще започне да дава плодове. Основната ни система не е това, но понякога имаме нужда от гъвкавост, трябва да видим кой ни чака в Шампионската лига, искаме да прогресираме възможно най-напред в турнира. Понякога трябва да се браниш, понякога да използваш повече крилата. Системата с трима защитници ни позволява да използваме бързите ни футболисти. Всеки треньор може да променя системата в хода на мача, дори по четири-пет пъти на мач. 

Когато имаш добри футболисти, никога не можеш да им се наситиш, трябва още и още. Треньорът винаги е доволен, когато получи топ играч от ръководството. Десподов събра 21 точки по системата гол плюс пас, казваме “еха, какъв сезон направи той”. Знаем какъв е неговият потенциал и че той може още и още. Той е на прекрасна футболна възраст и е страхотно да го обвържем с дългосрочен контракт. 

Имаме още два шанса да дадем максимална възможност тук на максимален брой играчи. Заради жегата днешният двубой може да бъде разделен дори на три. Няколко двубоя още и тренировки и ще бъдем готови, стъпка по стъпка. Събираме възможно най-много информация за Солигорск, трябва да знаем всичко", сподели Дамбраускас. 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти