Любо Ганев: Благодаря на FIVB, че сме домакини на СП по волейбол за мъже до 21 години

България ще играе с Куба, Бахрейн и Полша в София в предварителна Група В на Световното първенство по волейбол за мъже до 21 г., на което България е домакин в партньорство с Италия.

Шампионатът на планетата е от 23 септември до 4 октомври 2021 г., като мачовете у нас ще се проведат в спортна зала „Левски София“.

В София ще се играят и мачовете от Група D, в която попаднаха Русия, Бразилия, Камерун и Канада.

България излиза срещу Куба, Бахрейн и Полша на СП U21 в София! 🤩🏐💪
България излиза срещу Куба, Бахрейн и Полша на СП U21 в София! 🤩🏐💪

"Жребият ще даде възможност на българските фенове да гледат на живо волейболните звезди на бъдещето от силни нации като Русия, Бразилия, Куба и Полша. Целта ни остава участие във финалната четворка в Италия. За да я постигнем, ще трябва да се изправим срещу изключително класни противници. Но силните отбори, които идват в София, не променят амбициите ни. За да постигнем целта си, разбира се, ще разчитаме и на невероятната българска публика“, заяви председателят на организационния комитет на Световното първенство Давид Давидов.

Другите две групи ще се играят в Италия. В Група А попаднаха Италия, Египет, Чехия и отбор, който ще замени оттеглилия се от участие заради пандемията Южна Корея. В Група С са Иран, Аржентина, Мароко и Белгия.

Първите два отбора във всяка група продължават във финалната осмица, разпределени в нови две групи по 4 тима. Класиралите се на първите две места от втората групова фаза продължават към полуфиналите и битката за медалите. Завършилите на трето и четвърто място в първата групова фаза продължават за разпределение на местата от 9-о до 16-о.

 Със специално видео послание по време на жребия за Световното първенство по волейбол за мъже до 21 г., който се тегли в Италия, се включи президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.

 „Скъпи приятели, здравейте от България. Като президент на Българската федерация по волейбол бих искал да благодаря на FIVB за гласуваното доверие да сме домакини на Световното първенство по волейбол за мъже до 21 г. България и Италия вече показаха и доказаха отлично партньорство на най-високо ниво с организацията на Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 г.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти