Милош Теодосич в състава на Сърбия за олимпийската квалификация

Милош Теодосич в състава на Сърбия за олимпийската квалификация

Звездата на Виртус Болоня Милош Теодосич ще попадне в състава на Сърбия за началото на олимпийския квалификационен турнир в Белград, който започва на 29 юни, информира Mozzart Sport. 34-годишният магьосник направи страхотен сезон с екипа на италианския тим, с който спечели титлата в Италия, а освен това бе избран за “Най-полезен играч” в редовния сезон на Еврокъп и финалите на първенството на Ботуша.

Четирима от звездната селекция на Игор Кокошков обаче остават под въпрос за турнира. Това са Никола Йокич, който ще трябва да решава дали да се включи за националния си отбор след отпадането от плейофите в НБА с Денвър, Богдан Богданович, който все още играе в заключителната фаза на сезона отвъд океана с Атланта Хоукс, Никола Милутинов, който бе контузен през голяма част от сезона, и Мирослав Радулица, който има проблеми с травма в стъпалото.

Горепосочените имена обаче трябва да бъдат готови за същинските Олимпийски игри, ако Сърбия спечели турнира в Белград. Западните ни съседи са в една група с Доминиканската Република и Филипините, докато в другия поток са Италия, Пуерто Рико и Сенегал. Само победителят ще се класира за Игрите в Токио.

Още от Баскетбол

Виж всички