От Санкт Петербург обявиха: Готови сме за случаи като този с Ериксен

Медицинският екип на националния отбор на Русия по футбол, както и медицинските лица на стадиона в Санкт Петербург, са готови да реагират по най-бързия и правилен начин, ако пред тях се случи инцидент като този с Кристиян Ериксен. Това разкри пред медиите на стадиона лекарят на Русия д-р Едуард Безуглов. 

Финландия победи с 1:0 Дания на стадион "Паркен" в Копенхаген, но в 41-ата минута Ериксен се срина на терена, а впоследствие се оказа, че е получил сърдечен арест. Около 15 минути му беше оказвана медицинска помощ, след което халфът на Интер (Милано) беше откаран с линейка в болницата. И в момента, макар да се намира в добро общо състояние, играчът е в лечебното заведение под лекарско наблюдение. 

"Ние сме напълно готови. Всички лекари и масажисти, които са ангажирани с националния отбор на Русия, както и колегите към УЕФА, редовно преминават курсове. Сега след случая с Ериксен отново сме имали мини-семинар. Наясно сме какво да се прави при възникването на такава ситуация", коментира Безуглов. 

"Що се отнася до оборудването ни с инструменти, с апаратура, всичко необходимо е на лице, както с отбора, така и на стадиона. Медицинският пункт е проверен, екипът също е в готовност", разказа лекарят. Следващият мач на този стадион е на 16-и юни и противопоставя Русия и Финландия, а на 21-и гози месец финландците играят пак тук с Белгия.

Още от Футбол свят

Виж всички