Мария Петрова: За мен ансамбълът ни е най-добър, но конкуренцията е убийствена

Заместник-председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Петрова сподели мнението си след провелото се във Варна Европейско първенство. Вчера Боряна Калейн спечели сребърен медал в многобоя, а днес ансамбълът ни се окичи със злато на топки и сребро в смесеното съчетание с обръчи и бухалки.

Злато и сребро за ансамбълa ни на Европейското първенство във Варна!
Злато и сребро за ансамбълa ни на Европейското първенство във Варна!

“Аз съм доволна, защото взехме цветни медали, но най-вече взехме златен медал. Точно това казах на момичетата, че понякога на европейско е по-трудно, отколкото на световно, защото тук са събрани най-силните държави на Европа и борбата е жестока. Като организация беше прекрасно”, сподели Петрова.

Тя коментира Боряна Калейн и Катрин Тасева: “Боряна я следя още от малка девойка. Знаех, че един ден ще бъде шампион - сега е вицеевропейска шампионка и истински желая да стане европейска, а защо не и световна шампионка.

А Кати е едно много интересно момиче - от нея може да се очаква всичко. Както върви бавно в подготовката, изведнъж се появява на европейско и световно и се справя много добре. Желая им успех за Олимпийските игри.”

Според нея родният ансамбъл е №1: “За мен лично българският ансамбъл е най-добре, но конкуренцията е жестока. Силите са изравнени. Надявам се да имат възможността да играят без грешка в следващите състезания, за да могат да станат първи и в многобоя, и на финалите.”

Още от Гимнастика

Виж всички